Golden Core

By: janko

9th September 2017

0 Comments

Categories:

Tags: , , , , , , , , , ,

HOVEDSCENE

15:50 – 16:20

 

Golden Core er en metalduo fra Ammerud i Oslo. Bandet ble startet i 2014 og består av Simen Jakobsen Harstad (gitar) og Johannes Thor Sandal (trommer). Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig sludge- og stonermetal med elementer av prog, støyrock, og doom metal.

 

De to unge metalrockerne begynte  spille sammen vinteren 2014. Da kun 9 og 11 år gamle. Senere samme år fikk de prøve seg på ungdomsscenen på GranittRock og har siden da spilt flere konserter i Oslo. Til tross for ung alder har Golden Core allerede gjort seg godt bemerket i det alternative metalmiljøet i Oslo, med sine konserter og gode omtaler i bl.a. Metal Hammer Norway. De har blant annet spilt på Musikkfest Oslo, Blitz, Blå, John Dee, Mono og Aye Aye Club og de har vært support for band som Okkultokrati og Bongzilla og for selveste Napalm Death da bandet gjestet Blå sist sommer. Metal Hammer Norway ga Golden Core 8 av 10 stjerner for sin opptreden den kvelden.

 

I januar 2017 ga Golden Core ut debutalbumet “Norwegian Stoner Machine”. Albumet har jevnt over har fått gode omtaler, blant annet i Metal Hammer Norway. Golden Core er booket til flere konserter og festivaler i Norge og utlandet utover sommeren. De er blant annet booket til Norðanpaunk-festivalen på Island, GranittRock i Oslo og Mono Goes Metal festivalen i Århus, Danmark.

  • Share This Post